Restauracja Dziki Ryż oferuje dania kuchni chińskiej, tajskiej oraz japońskiej. Nie są to dania bardzo tradycyjne, lecz nieco przystosowane do polsko-europejskich gustów. Właścicielami restauracji są córka i wnuk słynnego Pana Ou, który był dyrektorem pierwszej chińskiej restauracji w Warszawie, mieszczącej się przy ulicy Marszałkowskiej.

I właśnie to doświadczenie wyniesione z domu, oraz fakt, że właściciele zdecydowanie nie są nowicjuszami, sprawia, że kuchnia w Dzikim Ryżu jest tak smaczna. W menu znajdziemy tradycyjne dania kuchni Wschodniej, takie jak: chlebki Naan, makarony, zupy, ryże, desery. Interesujący, przyjemny wystrój, a przy tym kameralny klimat, który w dość dużym miejscu nieczęsto udaje się stworzyć, sprawiają, że z chęcią się tu jada i często powraca. Ponadto, restauracja oferuje możliwość dowozu zamówień oraz zapewnienia cateringu na specjalne okazje. 

Różnorodność smaków sprawia, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.

przykładowe dania:

  • zupa tajska z krewetkami 
  • zupa kimchi z wołowiną, tofu, makaronem ryżowym i kapustą
  • czerwone curry z wołowiną 
  • japoński makaron salmon soba 
  • sernik z polewą czekoladową 

godziny otwarcia:

  • cały tydzień - 12.00- 22.00

kontakt:
tel. 22 839 25 40 509 802 451
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

DZIKI RYŻ
Restauracja-  plac Inwalidów 10, Warszawa
wejście od Czarnieckiego

https://dzikiryz.pl