Restauracja 3-poziomowa położona jest w centrum miasta, z oryginalnym wnętrzem i klimatyzacją oraz tarasem i ogrodem w sezonie letnim.
Restauracja powstała w październiku 1990 roku. Na początku były serwowane dania kuchni wietnamskiej. W 1997 roku restauracja zdobyła srebrną chochlę w uznaniu zasług w szerzeniu i przybliżaniu warszawiakom i gościom zagranicznym specjalność kuchni wietnamskiej.
W czerwcu 1996 roku powstała restauracja o specjalności kuchni tajskiej Suparom Thaifood. W 2003 roku powstał pierwszy w Warszawie Salon Suparom Tradycyjnego Masażu Tajskiego. W tym samym roku powstała restauracja KT Noodle House, w której są serwowane zarówno tanie i pyszne tajskie, wietnamskie, chińskie, japońskie dania z makaronów jak również szybki zestaw obiadowy z ryżem.
Specjalnością restauracji Dong Nam jest organizacja wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych i imprez, oto niektóre z nich:
zorganizowanie ponad 600 przyjęć weselnych (wesela polskie, wietnamskie, hinduskie, polsko-wietnamskie, wietnamsko-chińskie; dla 60- 500 osób)
- święta Nowego Roku wietnamskiego dla członków Towarzystwa Społeczno-Kulturalnego Wietnamczyków w Polsce i społeczności wietnamskiej żyjącej w Polsce
- bale sylwestrowe dla 200 gości
- setki wystaw i wernisaży w galerii Dong Nam w ramie współpracy z Muzeum Azji i Pacyfiku
- Dni Wietnamu, Tajlandii, Laosu, Srilanki, Mongolii
- promocje książek, biur turystycznych
- degustacje win
- konferencje prasowe, spotkania biznesowe
- recitale, koncerty, pokaz tańca
- imprezy charytatywne
- obsługa grup turystycznych
- imprezy firmowe, studniówki, bale maturalne, komunie, chrzciny, imprezy karaoke z kilkutysięcznym repertuarem piosenek po angielsku, chińsku, japońsku i wietnamsku .
kontakt:
tel.: 022-621-51-09, 022-627-18-88
fax: 022-622-77-58
Restauracja i Galeria Đông Nam
ul. Marszałkowska 45/49