PINSA jest pierwszym w Polsce miejscem serwującym pinsę. Właściciele lokalu mają wyłączność na sprzedaż tego produktu. Włoskie specjały można zjeść w restauracji, w stylowo urządzonym wnętrzu lub zamówić w okienku i zabrać na wynos. Można tam spróbować Pinsy w 16 smakach - zarówno w wersji wytrawnej (wśród dodatków m.in. włoskie szynki, sery, owoce morza), jak i na słodko.
Czym Pinsa różni się od znanej wszystkim pizzy? Zawiera mniej tłuszczu i jest lekkostrawna. Ciasto ma w składzie mniej oliwy z oliwek, więcej wody i powstaje ze specjalnej mieszanki najwyższej jakości mąk (ryżowej, sojowej i pszennej) sprowadzanej z Włoch. Wszystkie użyte składniki są wolne od GMO. Dzięki długiemu procesowi przygotowania (m.in. rozczyn wyrabiany 72 godziny) i zawartości zakwasu chlebowego, produkt jest wzbogacony o właściwości wspomagające procesy trawienne i ciasto nie pęcznieje w żołądku. Pomysłodawcy warszawskiego lokalu (właściciele m.in. sieci restauracji Rucola) odbyli serię szkoleń u włoskich twórców Pinsy.
Lokal to nie tylko Pinsa. Smakosze włoskiej kuchni będą mogli spróbować innych, typowo włoskich dań, takich jak arancini (ryżowe kulki z gorącym nadzieniem podawanych w chrupiącej panierce), fritto misto (owoce morza w panierce podawane z cytryną i pikantnym sosem koktajlowym lub sosem czosnkowo-limonkowym), a na deser zjeść sycylijskie cannoli, czyli chrupiące rurki z kremem ricotta z dodatkami.
tel.: 733 323 233
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.