PINSA jest pierwszym w Polsce miejscem serwującym pinsę. Właściciele lokalu mają wyłączność na sprzedaż tego produktu. Włoskie specjały można zjeść w restauracji, w stylowo urządzonym wnętrzu lub zamówić w okienku i zabrać na wynos. Można tam spróbować Pinsy w 16 smakach - zarówno w wersji wytrawnej (wśród dodatków m.in. włoskie szynki, sery, owoce morza), jak i na słodko. 

Czym Pinsa różni się od znanej wszystkim pizzy? Zawiera mniej tłuszczu i jest lekkostrawna. Ciasto ma w składzie mniej oliwy z oliwek, więcej wody i powstaje ze specjalnej mieszanki najwyższej jakości mąk (ryżowej, sojowej i pszennej) sprowadzanej z Włoch. Wszystkie użyte składniki są wolne od GMO. Dzięki długiemu procesowi przygotowania (m.in. rozczyn wyrabiany 72 godziny) i zawartości zakwasu chlebowego, produkt jest wzbogacony o właściwości wspomagające procesy trawienne i ciasto nie pęcznieje w żołądku. Pomysłodawcy warszawskiego lokalu (właściciele m.in. sieci restauracji Rucola) odbyli serię szkoleń u włoskich twórców Pinsy.

Lokal to nie tylko Pinsa. Smakosze włoskiej kuchni będą mogli spróbować innych, typowo włoskich dań, takich jak arancini (ryżowe kulki z gorącym nadzieniem podawanych w chrupiącej panierce), fritto misto (owoce morza w panierce podawane z cytryną i pikantnym sosem koktajlowym lub sosem czosnkowo-limonkowym), a na deser zjeść sycylijskie cannoli, czyli chrupiące rurki z kremem ricotta z dodatkami.

 

Pinsa
- Francuska 6 - Saska Kępa - 733 323 233
- Klimczaka 1 - Wilanów - 791 027 070
- Rydygiera 16 - Żoliborz - 723 171 815
- Chodkiewicza 5 - Mokotów - 727 017 200
- Miodowa 1 - Stare Miasto - 888 575 457
DARK KITCHEN:
- Krucza 6/14 - Śródmieście - 22 465 18 36
 
Kontakt:
tel.: 733 323 233
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


www.pinsa.pl
Facebook