W przedwojennej kamienicy Bistro Pigalle kultywuje tradycje gastronomii paryskiej takie jak bœuf bourguignon, mnogość ryb i owoców morza, lub świeży grillowany homar  wyłowiony wprost z homarium zainstalowanego w restauracji. Dania są szykowane w otwartej kuchni pod kierownictwem szefa Arkadiusza Janczarka.

W kamienicy wzniesionej w 1911 roku, pośród surowej cegły, granitu i miedzi, Bistro Pigalle serwuje bœuf bourguignon, ryby i owoce morza, sezonowane steki wołowe, a także selekcję przekąsek 'à la fourchette', idealną na szybki posiłek. Dodatkową atrakcją będzie możliwość obserwowania pracy naszych kuchmistrzów, gdyż wszystkie dania szykowane są z otwartej kuchni stanowiącej centralny punkt lokalu. Autorem dań i szefem kuchni jest Arkadiusz Janczarek, który wcześniej dał się poznać w restauracjach Biblioteka, Concept 13 czy Restauracja 99.

Kolejnym atutem restauracji jest homarium z iluminowanego granitu. Stąd pochodzi flagowe danie Bistro Pigalle: świeży homar grillowany. Tej oraz innym potrawom towarzyszy wybór win z całego świata. Restauracja dysponuje możliwością organizacji imprez do 70 osób w okresie zimowym i ponad 100 osób latem.

Kontakt:
tel.: 22 251 10 50
mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Godziny otwarcia:
13:00 - 23:00


Bistro Pigalle
ul. Hoża 41

Facebook
www.bistro-pigalle.pl