Tandoor Palace serwuje potrawy kuchni z regionu północnych Indii.
Tandoors są to tradycyjne gliniane piece używane w Indiach oraz innych regionach Południowej Azji.
Sztuka północnoindyjskiej kuchni sięga jeszcze czasów Imperium Mogulów, kiedy to profesjonalni kucharze wyjawiali swoje talenty zaspokajając podniebiennie potężnych Maharaja. Tandoorskie potrawy są specjalnością Tandoor Palace. Są to potrawy z jagnięcia, kurczaka i sera domowej roboty, przyrządzane w kombinacji ze specjalnymi marynatami. Potrawy przygotowywane w tradycyjny sposób, w glinianym piecu, cechuje soczystość i delikatna chrupkość. Wielość przypraw zaś sprawia, iż dania charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem.
Godziny otwarcia: Wtorek - Czwartek: 12.00 - 21.00, Piątek - Sobota: 12.00 - 22.00
W piątki i soboty bar restauracyjny czynny do 24.00 lub do ostatniego gościa.
Restauracja Tandoor Palace
ul. Marszałkowska 21/25 (wejście od Armii Ludowej), 00-628 Warszawa
Kontakt:
tel. 22 825 23 75, 502 715 313
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
www.tandoor.com.pl
https://www.instagram.com/tandoor_warsaw/
https://www.facebook.com/tandoorwarsaw/