Muzeum Azji i Pacyfiku serdecznie zaprasza na pierwszą edycję FESTIWALU KULINARNEGO "SMAKI AZJI I PACYFIKU", gdzie będzie można nabyć przyprawy, herbaty, słodycze i różne produkty spożywcze oraz posmakować potraw i przysmaków z Bliskiego i Dalekiego Wschodu, Australii i Oceanii, a także Kaukazu.
Festiwalowi kulinarnemu będą towarzyszyć prelekcje i warsztaty poświęcone tradycjom kulinarnym regionu Azji i Pacyfiku. Wstęp wolny.
Aktualna lista stoisk na Festiwalu Kulinarnym "SMAKI AZJI I PACYFIKU":
1. Kuchnia tajska - Little Thai Gallery
2. Produkty indyjskie i herbaty Organic Tea. - Bombay Bazaar
3. Produkty spożywcze i przyprawy z Iranu- Pers-Pol.Co
4. Słodycze tureckie - Tudel Cukiernia Baklava
5. Fenicja - restauracja libańska i sklep z przekąskami i przyprawami z Bliskiego Wschodu. Fenicja
6. Herbaty świata - KUSMI TEA Poland
7. Kuchnia i przyprawy Indii - Little India
8. Zielone herbaty - SOTI Natural
9. Kuchnia etiopska - Abyssinia - Kuchnia etiopska
10.Chińskie herbaty Shen Nong Imperial Tea Sunrisetea
11. Kuchnia syryjska
12. Kuchnia tybetańska - Tsonkha Momo Bar
13. Pacific Kai - Żywność z Pacyfiku.
14. Galeria Amaranth - czajniczki do herbaty, czarki, buteleczki i czarki do sake, patery do sushi
15. Kuchnia irańska, przekąski i przyprawy - Ambic
16. Przekąski tybetańskie - Fundacja Sam Dżub Ling i Tibet House "Acala"
17. Kuchnia indyjska, wedyjska - potrawy wegetariańskie i wegańskie - Om Cafe.
18. Herbaty z Japonii - Herbaty Czas.
19. Czekodady z Wietnamu - Frutitas
20. Orien Taste - produkty spożywcze i przyprawy z Tajlandii, Wietnamu, Chin i Korei
21. Umamipol - kuchnia koreańska
Muzeum Azji i Pacyfiku
ul. Solec 24