Festiwal Słodyczy Świata  ma na celu prezentację różnorodnych słodkości.  Będzie on także lekcją, jak rozsądnie korzystać z tych smakowitych pokus. W dn. 05.12 odbędą się słodkie laboratoria w których przedstawione zostaną słodycze świata.
Prelekcje wprowadzą nas w ciekawą historię piernika, słodyczy, lodów, czekolady, miodu  i tradycji pszczelarstwa ale i słodyczy z Azerbejdżanu, Egiptu, Libanu, Maroka, urcji, Tunezji czy Włoch. 

SŁODKIE LABORATORIA
o   torta di ricotta  Donne italiane z Warszawy i 
o   libański dybes  na sażu
o   tunezyjskie rarytasy  
o   pieczenie kasztanów
o   smażenie konfitur z buraków cukrowych
o   czekoladowa fontanna 
o   baklava 
o   leczące probiotyki  - porady kosmetyczki i dietetyczki
 
PRELEKCJE NA SCENIE GŁÓWNEJ:
TOASTMASTERZY opowiadać będą o słodkościach takich jak:  czekolada, lizaki, lody, pierniki, marcepan, miód, nugat, ale też o berberyjskiej whisky z Maroko

Witold Casetti - gość specjalny: opowieści o ojcu współczesnych lodów a na deser historia o cantucci
Bartinik Roman z Żuromina: o tradycjach pszczelarskich
słodycze z Japonii
słodycze które leczą i te które są szkodliwe dla zdrowia
 
Wstęp wolny 
 
Dodatkowe informacje
tel.: 22 297 57 80, 22 22 50 111
KONCERTY 
05.12.2014  godz. 18.00  Kaja Mianowana i Vlasta Traczyk z Zespołem,  Don Giuseppe
06.12.2014 godz. 18.00  Tatjana Trojanowska i Vlasta Traczyk, Don Giuseppe
 
Wilanów
u zbiegu Al. Wilanowskiej i ul. Przyczółkowej.