Prelekcje wprowadzą nas w ciekawą historię piernika, słodyczy, lodów, czekolady, miodu i tradycji pszczelarstwa ale i słodyczy z Azerbejdżanu, Egiptu, Libanu, Maroka, urcji, Tunezji czy Włoch.
SŁODKIE LABORATORIA
o torta di ricotta Donne italiane z Warszawy i
o libański dybes na sażu
o tunezyjskie rarytasy
o pieczenie kasztanów
o smażenie konfitur z buraków cukrowych
o czekoladowa fontanna
o baklava
o leczące probiotyki - porady kosmetyczki i dietetyczki
PRELEKCJE NA SCENIE GŁÓWNEJ:
TOASTMASTERZY opowiadać będą o słodkościach takich jak: czekolada, lizaki, lody, pierniki, marcepan, miód, nugat, ale też o berberyjskiej whisky z Maroko
Witold Casetti - gość specjalny: opowieści o ojcu współczesnych lodów a na deser historia o cantucci
Bartinik Roman z Żuromina: o tradycjach pszczelarskich
słodycze z Japonii
słodycze które leczą i te które są szkodliwe dla zdrowia
Wstęp wolny
Dodatkowe informacje
tel.: 22 297 57 80, 22 22 50 111
tel.: 22 297 57 80, 22 22 50 111
KONCERTY
• 05.12.2014 godz. 18.00 Kaja Mianowana i Vlasta Traczyk z Zespołem, Don Giuseppe
• 06.12.2014 godz. 18.00 Tatjana Trojanowska i Vlasta Traczyk, Don Giuseppe
Wilanów
u zbiegu Al. Wilanowskiej i ul. Przyczółkowej.