W każdy weekend wakacji na stole w Barce egzotyczne przekąski: od kuchni ujgurskiej i afgańskiej, po słodkości z Rwandy
Ale to nie takie zwykłe przekąski i nie taki zwykły brunch. Jedzenie zostało przygotowane przez imigrantów pochodzących z różnych kręgów kulturowych, a przebywających w Polsce, którzy chcą się uniezależnić i włączyć w życie Warszawy. A to pomaga im osiągnąć spółdzielnia Kisz Misz, m.in. umożliwiając tworzenie i sprzedawanie rodzimych potraw, co ma ułatwić zwalczanie uprzedzeń i pomóc w przełamaniu pierwszych lodów. Przy okazji jest pysznie i oryginalnie, bo na stole zastawionym prze Kisz Misz można znaleźć przekąski kuchni: czeczeńskiej, ujgurskiej, afgańskiej, słodkości z Rwandy, Iranu, Afganistanu i sezonowe sałaty.

Obowiązuje formuła: płacisz 25 zł i jesz ile chcesz.

Brunch Kisz Misz w każdą sobotę i niedzielę od godz. 12 do 17.
Spotkania z wielokulturową kuchnią potrwają do 31 sierpnia.

BarKa
skwer im. Tadeusza Kahla