Już 19 lipca rozpoczną się w Warszawie 1. Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy, którzy w swoich portfolio mają publikacje dotyczące jedzenia i gotowania. Pomysłodawczynią inicjatywy jest Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna, a także felietonistka i autorka książek.  
Swój udział w targach potwierdziło ponad 20 wystawców. Wśród nich między innymi: Muza SA, Wydawnictwo Literackie, Nasza Księgarnia, Wydawnictwo Albatros, G+J, Mamania, Publicat, Hanami, Wydawnictwo WAM, Sonia Draga, SBM,Wegetariański Świat, Harmonia oraz księgarnie Books for Cooks, Cook Off, Traffic Club, Pikini i Badet Ursynów.  Oprócz sprzedaży książek podczas targów odbędą się liczne wydarzenia towarzyszące – między innymi wymiana książek kucharskich, warsztaty dla dzieci z autorką książek kulinarnych Joanną Krzyżanek, spotkania z kuchnią japońską i nowozelandzką.

Goście będą mogli także zobaczyć interaktywne rzeźby z jedzenia Marty Gessler, spotkać się z Elizą Mórawską, autorką bloga i książki „White Plate. Słodkie” i Grzegorzem Łapanowskim. 

Wstęp wolny

Qchnia Artystyczna i Zielony Jazdów
Centrum Sztuki Współczesnej
ul. Jazdów 2