Ajurweda to 'wiedza życia' bądź 'sztuka życia' – najstarszy na świecie system medyczny i filozoficzny, wywodzący się ze starożytnych Indii. Mimo iż powstał około pięć tysięcy lat temu, dziś nie traci nic ze swojej aktualności. Zawiera nie tylko wskazówki dotyczące leczenia chorób, ale i przepisy na to, co jeść, jak dbać o siebie, jak żyć, by pozostać w harmonii, szczęściu, zachowując zdrowie i długie życie.

W trakcie warsztatu będzie można poznać właściwości przypraw, produktów, sposoby oczyszczania organizmu, zasady spożywania posiłków według ajurwedy, nauczyć się przygotowywać proste i smaczne potrawy, które wspomagają trawienie, poprawiają odporność i dodają energii, planować dzień według zasad ajurwedy, nauczyć się określać jakim jest się typem konstytucyjnym/energetycznym według ajurwedy, a dzięki temu dopasować dietę.
Warsztat składa się nie tylko z części teoretycznej, ale i praktycznej - uczestnicy będą mogli ugotować i zjeść przygotowany posiłek. Każdy uczestnik otrzyma również skrypt z przepisami.

Prowadząca warsztat Elżbieta Żuk-Widmańska ajurwedą zajmuje się od 2004 roku. Wiedzy i masaży ajurwedyjskich uczyła się w Instytucie Jiva Ayurveda w Indiach, Faridabad pod kierunkiem Doktora Partapa Chauhana. Ukończyła szkolenie w zakresie 'Ayurvedic Massage and Treatment', 'Ayurveda and Rejuvenation' , 'Ayurvedic cooking and life style'. W School of Ayurveda and Pancha Karma w Kanoor, Kerala ukończyła kurs z zakresu masaży ajurwedyjskich 'Ayurvedic body work'. Brała udział w warsztacie 'Ajurweda a świadomość ciała' prowadzonym przez Donalda Van Howtena. Prowadzi warsztaty kulinarne uczące przygotowywania posiłków według zasad ajurwedy oraz uczy kobiety, jak dbać o siebie, stosując metody naturalne.

Cena: 195 zł.

Alcha - Ośrodek Rozwoju Osobistego
ul. Freta 14 lok.2

Kontakt:
tel.: 608028124
mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..