Taneczne gotowanie o Afryce to kolejna edycja warsztatów kuchni afrykańskiej, które połączone są z lekcjami różnych stylów tańca afro, takich jak np.: soukous czy zouglou. Można będzie poznać nowe smaki i nauczyć się samodzielnie przygotowywać afrykańskie potrawy, a przy okazji wytańczyć się, zarówno podczas zajeć, jak i tanecznej, wieczornej imprezy.
Organizatorami wydarzenia są: Afrykańska Szkoła Ruchu i Tańca Uanga oraz senegalska restauracja cafe Baobab.
Każda mama, chcąca uczestniczyć w warsztatach, może zabrać ze sobą dzieci.

W programie:

16:00-18:00 nauka podstawowych kroków wybranych tańców afrykańskich i charakterystycznych dla nich ruchów, nauka choreografii z wykorzystaniem muzyki i tańca soukous i zouglou
18:15-20:30 wprowadzenie do afrykańskiego świata przypraw, owoców i warzyw typowych dla danego regionu; nauka przygotowywania takich potraw jak:
  • etiopskie naleśniki indżera
  • rybne kulecznki „boullet de Poisson”
  • wołowina w aromatycznym sosie arachidowym z warzywami – mafe
  • ciasta z bataty
  • smażone plantany
21:00-wspólna uroczysta kolacja wraz z zaproszonymi przez uczestniczki gośćmi uwieńczona taneczną imprezą


Cena warsztatów (wraz z imprezą) - 60 zł
Zajęcia taneczne – 35 zł
Zajęcia kucharskie – 40 zł
Wejście na wieczorną imprezę - 20 zł


Zapisy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
wpisując w tytule: taneczne gotowanie


Afrykańska Szkoła Ruchu i Tańca 'Uanga'
ul. Białostocka 22

www.afrykanskaszkola.pl

Portal Kontynent Warszawa.Warszawa Wielu Kultur jest patronem tego wydarzenia.