W czasie tegorocznej edycji przeglądu Kuchnia.tv Food Film Fest zostanie pokazanych dzisięć filmów z Europy, Kanady i USA, a seansom będą towarzyszyć spotkania z twórcami filmów, znawcami i miłośnikami sztuki kulinarnej. W programie filmowym znalazł się m.in. dokument Frédérica Laffonta 'Tokio blues i sushi Fumiko' (2004) przybliżający sylwetkę Fumiko Kono - Japonki uważanej obecnie za jedną z najbardziej utalentowanych szefów kuchni na świecie. Podczas przeglądu zostanie pokazany także m.in. film 'Krew, pot i wino' ('Blood into Wine', 2010) w reżyserii Ryana Page'a (współtwórcy animacji do filmu 'Alicja w Krainie Czarów') i Christophera Pomerenke. Dokument ukazuje historię uprawy winorośli w Arizonie przez Maynarda Jamesa Keenana (frontmana zespołów Tool, A Perfect Circle i Puscifer) i jego winiarskiego mentora Erica Glomskiego.
Kino Kultura
ul. Krakowskie Przedmieście 21/23
Rezerwacje:
tel. (22) 826 33 35
www.kinokultura.pl