Muzeum Azji i Pacyfiku wraz z Pyza made in Poland i Asian Food Foundation zapraszają na warsztaty, które poprowadzi Karima Kanjo, pół Polka pół Syryjka, pochodząca z Aleppo, jednego z najstarszych miast Bliskiego Wschodu. W kuchni pełnej serca łączy bogactwo sezonowych polskich składników z arabskimi przyprawami. Efekt? Zdrowe syryjskie jedzenie, które wygląda równie dobrze jak smakuje.

Podczas 3-godzinnych warsztatów wraz z uczestnikami przygotujemy pełen posiłek: podpłomyki z paprykową pastą muhammara, fus z bobu, chrupiące domowe falafele, tatar cielęcy z kaszą bulgur (kibbeh nayeh), pietruszkową sałatkę tabouli oraz ciasto knefa pachnące kwiatami gorzkiej pomarańczy.

Wstęp: 100 zł (w tym koszt składników)
Zapisy: karolinakrzywicka@muzeumazji.pl
Liczba miejsc na warsztatach ograniczona do 15 osób.


Muzeum Azji i Pacyfiku,
ul. Solec 24

Wydarzenie na FB