Muzeum Azji i Pacyfiku oraz Pyza made in Poland zapraszają na warsztaty, które poprowadzi Karima Kanjo, pół Polka pół Syryjka, pochodząca z Aleppo, jednego z najstarszych miast Bliskiego Wschodu. W kuchni pełnej serca łączy bogactwo sezonowych polskich składników z arabskimi przyprawami. Efekt? Zdrowe syryjskie jedzenie, które wygląda równie dobrze jak smakuje.

Podczas 3-godzinnych warsztatów wraz z uczestnikami przygotujemy pełen posiłek z 5 dań: fate z cieciorki z chrupiącą pitą, placki z pietruszki ejjeh, sałatkę z bakłażana z miętą, a na deser krem z pistacjami, pachnący kwiatami gorzkiej pomarańczy.

Liczba miejsc na warsztatach ograniczona do 15 osób.

Wstęp: 120 zł (w tym koszt składników)
Zapisy: karolinakrzywicka@muzeumazji.pl


Muzeum Azji i Pacyfiku,
ul. Solec 24

Wydarzenie na Facebooku