Wrześniowy sezon kulinarny w Menora InfoPunkt rozpoczynamy wspólnie z Festiwalem Kultury Żydowskiej Warszawa Singera.
Serdecznie zapraszamy na zajęcia z Marylą Musidłowską – dziennikarką kulinarną, stylistką, prowadzącą miejsce Bílý Koníček w Muzeum Etnograficznym.

Oddajmy głos naszej prowadzącej:
'Ach, wszyscy wiemy, że rosół musi pyrkać na małym ogniu przez kilka godzin, najlepiej sześć! Ja kiedy chcę zrobić rosół taki, jak dawniej, wkładam wieczorem wszystkie składniki do wielkiego garnka i gotuję je na bardzo małym ogniu aż do rana. Wtedy rosół jest idealny. Ale to technika kulinarna i niebezpieczna i niepopularna, więc tym razem pokażę, jak zrobić pyszny rosół w półtorej godziny. A do rosołu zrobimy puchate kuleczki macowe mocno pieprzne, pachnące masłem i natką pietruszki. W trakcie warsztatów dowiemy się dlaczego rosół zaczyna się gotować w zimnej wodzie, a woda musi być smaczna, co zrobić, żeby rosół był klarowny, a kulki macowe pulchne, a nie twarde i gumowate. Warsztaty zaczniemy od przygotowania sałatki z pieczonego kurczaka, rodzynek, selera naciowego, granatów i czosnku z pysznym domowym majonezem. Na dobry początek... '

Czas trwania: 2 godziny

Wstęp:
Bilety dostępne w internetowym systemie sprzedaży oraz w kasach Muzeum POLIN.
Koszt udziału w warsztatach: 80 zł.

Menora InfoPunkt
Plac Grzybowski 2
(wejście przez Charlotte Menora).