Firma ARVALAVA Sp.z o.o. produkuje słodkości pod nazwą „OTTOMAŃSKA POKUSA”
Baklava jest wypiekana codziennie, ze świeżego, robionego ręcznie ciasta filo, czyli tureckiej yufki przez tureckich piekarzy. Wszelkie ingrediencje są starannie dobierane. Pistacja, orzechy, migdały i kokos są najwyższej jakości. Wszystkie produkty używane do wypieku są naturalne.
"Nie dodajemy do naszych wyrobów żadnych konserwantów. Wypiekana przez nas baklava jest przepyszna, ciasto jest kruche, a jego cienkość, jest tak doskonała, że można przez surowe ciasto czytać gazetę. Oferujemy różne rodzaje i formy Baklavy, począwszy od klasycznej baklavy tureckiej, przez charakaterystyczną baklavę grecką a skończywszy na baklavie arabskiej. Wypiekana przez nas baklava ma następujące formy: trójkąty, kwadraty, durum, sarma, burma, bransolet, kadayif, gniazda. Jest zrobiona z orzechów włoskich, ziemnych, orzechów nerkowca, orzechów laskowych, pistacji, kokosu i migdałów."