Nie trzeba już jechać do Paryża, by poczuć klimat typowego francuskiego bistro, z jego tradycyjnymi daniami, dobrym winem i nieformalną atmosferą. Takim miejscem w Warszawie jest restauracja Dyletanci. Zachęca ona także bogatym wyborem win produkowanych według tradycyjnych receptur, przez francuskich winiarzy-pasjonatów w niewielkich, ekologicznych winnicach.
W "Dyletantach" klienci będą mogli zapoznać się z szerokim wyborem tradycyjnych francuskich potraw przyrządzanych wyłącznie ze świeżych składników. Karta będzie często zmieniana w zależności od pory roku, aktualnej oferty produktów sezonowych. W menu znajdują się zarówno tzw. klasyki, jak i dania autorskie. W menu znajdziemy eleganckie desery i selekcje różnych gatunków serów. Restauracja zaprasza m.in. na dziczyznę, tatara z siekanej wołowiny, okonia morskiego marynowanego w cytrusach czy mus z gorzkiej czekolady. Codziennie serwowane jest inne danie i zupa dnia, a smakosze mogą skorzystać z menu degustacyjnego. Restauracja prowadzi także sklep, w którym można nabyć wina z całej Europy. Restauracja oferuje również możliwość rezerwacji grupowych.
Dyletanci
ul. Rozbrat 44A, 00-419 Warszawa
Kontakt:
tel.: 692 887 234
mail: biuro@dyletanci.pl
https://www.dyletanci.pl
https://www.facebook.com/dyletanci/
https://www.instagram.com/dyletanci/