Japońska restauracja So-an, zwana przez tutejszych bywalców "SUSHARNIĄ", to jeden z niewielu warszawskich lokali, w którym goście czują się jak w domu swoich serdecznych przyjaciół. Żadnego wielkomiejskiego nadęcia czy nadąsanych kelnerek! Młodzi, uśmiechnięci i energiczni ludzie ze szczerą radością witają każdego wchodzącego gościa. Fantastyczna załoga to prawdziwa wizytówka tego lokalu.
Na niemniejszą uwagę zasługuje menu serwowane w So-an. Jeżeli jesteś smakoszem sushi - będziesz tu często wracał. Jeżeli zaś właśnie zdecydowałeś się przeżyć swoją pierwszą przygodę z kuchnią japońską - wstąp do SUSHARNI. Ryby serwowane tutaj są najwyższej jakości, a ryż ma wyśmienity smak. W menu proponowanych jest wiele zestawów sushi, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Wytrawni znawcy mają do wyboru bardzo bogatą ofertę sushi-maków. Można tu zjeść maki z krewetką smażoną w tempurze (Ebiten maki), maki z pieczonym butterfish, czyli maślaną rybą (Maślane maki). Na uwagę zasługują też zestawy sashimi (kawałki surowych ryb i owoców morza) bardzo "uczciwe" porcje w porównaniu do innych restauracji sushi, do tego podane w prawdziwie artystyczny sposób.
So-an proponuje też bardzo duży wybór dań mało znanej, ciepłej kuchni japońskiej. W menu, obok kurczaka w słodkim sosie japońskim, posypanego sezamem (Wakadori Teriyaki), czy kurczaka na ostro, nadziewanego czosnkiem, podawanego na pomarańczach (Wakadori Misakatsu), znajdujemy też SHOGAYAKI czyli cienkie, smażone plastry wieprzowiny, peklowane w sosie imbirowym, czy pierożki japońskie o aromacie sezamowym, nadziewane mięsem wieprzowym (SHUMAI).
ul. Ogrodowa 58 (wejście także od Al. Solidarności przy Hotelu IBIS)