Restauracja Dziki Ryż oferuje dania kuchni chińskiej, tajskiej oraz japońskiej. Nie są to dania bardzo tradycyjne, lecz nieco przystosowane do polsko-europejskich gustów. Właścicielami restauracji są córka i wnuk słynnego Pana Ou, który był dyrektorem pierwszej chińskiej restauracji w Warszawie, mieszczącej się przy ulicy Marszałkowskiej.
I właśnie to doświadczenie wyniesione z domu, oraz fakt, że właściciele zdecydowanie nie są nowicjuszami, sprawia, że kuchnia w Dzikim Ryżu jest tak smaczna. W menu znajdziemy tradycyjne dania kuchni Wschodniej, takie jak: chlebki Naan, makarony, zupy, ryże, desery. Interesujący, przyjemny wystrój, a przy tym kameralny klimat, który w dość dużym miejscu nieczęsto udaje się stworzyć, sprawiają, że z chęcią się tu jada i często powraca. Ponadto, restauracja oferuje możliwość dowozu zamówień oraz zapewnienia cateringu na specjalne okazje.
Różnorodność smaków sprawia, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
przykładowe dania:
- zupa tajska z krewetkami
- zupa kimchi z wołowiną, tofu, makaronem ryżowym i kapustą
- czerwone curry z wołowiną
- japoński makaron salmon soba
- sernik z polewą czekoladową
godziny otwarcia:
- cały tydzień - 12.00- 22.00
kontakt:
tel. 22 839 25 40, 509 802 451
e-mail: restauracja@dzikiryz.pl
DZIKI RYŻ
Restauracja- plac Inwalidów 10, Warszawa
wejście od Czarnieckiego
https://dzikiryz.pl