Restauracja powstała w marcu 1995 roku. Jej specjalnością są dania kuchnii austriackiej i bawarskie (m.in. pieczoną golonkę po bawarsku z sosem piwnym, knedlami i kapustą reńską)j. Każdego roku w Adlerze obchodzone jest Święto Piwa oraz Tydzień Myśliwski.
W menu także: hamburski talerz ryb wędzonych, pierogi Heidi, wątróbka cielęca po berlińsku z cebulą i jabłkami, grzyby w śmietanie z knedlem bawarskim, sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną , polędwiczka wieprzowa z grzybami w śmietanie, domowymi frytkami i jarzynami z wody.
Restauracja czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 24:00, a w weekend: 13:00 - 24:00.
Adler
Ul. Mokotowska 69
Kontakt:
tel. (22) 628 73 84
adler@adlerrestauracja.pl
www.adlerrestauracja.pl