AÏOLI to jedna z gwiazd na mapie stołecznej gastronomii. W industrialnym, ale ciepłym wnętrzu intensywny rytm miasta spotyka się ze świeżą i prostą południową kuchnią, której symbolem jest sos aïoli - jeden z najprostszych i najstarszych sosów na naszym kontynencie.
Z otwartej na salę kuchni wychodzą charakterystyczne dla AÏOLI potrawy: pyszne śniadania w cenie maksymalnie kilkunastu złotych z kawą, południowe przekąski i tapasy, bliskowschodnie sałaty, autorskie świeże sadwiche, zróżnicowane pasty, burgery i zaskakujące pizze (np. taleggio z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem Taleggio z okolic Bergamo). Szef kuchni Piotr Trendak regularnie zaskakuje sezonową, spontaniczną kuchnią, jak np. serwowane tu czwartki na dwa sposoby mule. AÏOLI serwuje też codziennie inne inspirowane południową kuchnią lunche oraz kolorowe koktajle - częściowo autorstwa tutejszych utalentowanych barmanów. Każdego wieczoru gra tu DJ (AÏOLI wydaje również własne muzyczne składanki), a lokal tętni życiem niczym najpopularniejsze kantyny miast południa Europy nie tylko wtedy, kiedy organizowane tu są huczne wieczorne imprezy.
AÏOLI zlokalizowane jest w samym sercu Warszawy, w bezpośredni sąsiedztwie stacji metra Świętokrzyska. Najlepiej dojechać tam właśnie metrem albo którymś z tramwajów i autobusów kursujących ulicą Marszałkowską.
Godziny otwarcia:
niedziela - czwartek: 9:00-24:00,
piątek, sobota: 9:00-01:00.
Kontakt:
Tel: +48 22 657 21 26
Email: aioli@aioli-cantine.com
AïOLI Cantine Bar Café Deli,
Świętokrzyska 18
http://www.aioli-cantine.com/index.php