restauracje

Restauracja Spring Roll to idealne miejsce dla wszystkich miłośników kuchni orientalnej. Specjalizuje się w smakach i aromatach Dalekiego Wschodu, z największym naciskiem na autentyczne dania wietnamskie.
Kawiarnia SweeTea, to mieszanka różnych tradycji kulturowych, oryginalnych smaków, w cichym i dyskretnym otoczeniu Starego Miasta.  
Serwują tutaj oryginalną kuchnię tajską, a to za sprawą szefowej kuchni Wilai, pochodzącej z Tajlandii.
Restauracja Galil oferuje fuzję smaków z Bliskiego Wschodu, Europy oraz polskiej kuchni, z zachowaniem koszernych reguł oraz  przy wykorzystaniu produktów najwyższej jakości.
Ciekawa, indyjska restauracja z dwiema lokalizacjami na Pradze. Kalyan serwuje dania kuchni indyjskiej i nepalskiej. Szefem kuchni jest Nepalczyk - Raj. Poza specjałami kuchni indyjskiej oraz nepalskiej, restauracja umożliwia również grę w carrom (bilard indyjski).
Restauracja serwuje dania kuchni indyjskiej i nepalskiej. Na rynku od 2012 r. Dania dostępne są także w dowozie.
Chcesz się przekonać jak smakuje i czym jest ciżi- piżi, odżachuri czy czachobili?
Kuchnia wietnamska w samym centrum Warszawy.
Beirut Hummus & Music Bar to libańska knajpa w centrum miasta, naprzeciwko znanej warszawiakom restauracji Tel Aviv.
Asian House to warszawska sieć sklepów firmy Tegrol, która oferuje szeroki wybór żywności orientalnej oraz restauracja Rong Vang, znajdująca się przy ul.Okopowej 23 w Warszawie, specjalizująca się w kuchni wietnamskiej oraz w potrawach tajskich. Od samego początku, restaurację prowadzą dyplomowani kucharze z Wietnamu, co gwarantuje niezwykle smacznie sporządzone potrawy.
Sieć lokali serwująca tradycyjną kuchnię wietnamską.
Czeska Baszta -  oto prawdziwie klimatyczna piwiarnia rodem z hrabalowskiej Pragi, znajdująca się w jednej z baszt mostu Poniatowskiego. Ten malutki, przytulny lokal daje szeroki wybór świeżego, złocistego trunku warzonego przez naszych południowych sąsiadów oraz kilku wyśminitych przekąsek.
Sieć restauracji chińskich 'China Town' działająca od 1997 r. prowadzona jest przez 'China Town' (Schwester Company Sp. z o.o.). Grupa ta jest zaangażowana przede wszystkim w działalność biznesową, gastronomiczną, turystyczną oraz naukę języka chińskiego.
Kamanda Lwowska mieści się w starej przedwojennej kamienicy przy ulicy Foksal. 'Tworząc restaurację, chcieliśmy przywołać klimat starego Lwowa. Wskrzesić tradycję wielkich biesiad, zamiłowania do gotowania i rodzinnych spotkań'.
Spośród innych chińskich restauracji, tę wyróżnia ponad 300 dań z Kantonu i Hongkongu i Syczuanu, w których specjalizują się kucharze Canton Restaurant. Miłą i ciepłą atmosferę tworzą wnętrza tchnące kulturą Dalekiego Wschodu.
Jest to mała firma rodzinna działająca na rynku od 2005 roku. Zajmuje się importem i dystrybucją delikatesowych produktów z Portugalii. Jako pierwsi wprowadzili na rynek polski tak bogaty asortyment produktów z tego kraju i ciągle pracują nad jego udoskonaleniem.
Restauracja, a gabarytowo raczej bar, założona przez Cypryjczyka, od lat mieszkającego w Warszawie. W menu dostępne są dania mięsne, wegetariańskie, z owocami morza, cypryjskie i greckie wina oraz kawa i desery. 
Pasta i Basta Café to jedna z niewielu restauracji włoskich na Mokotowie. Wyróżnia ją rodzinny klimat, jest przyjazna dzieciom.
Habibi jest firmą wiodącą na rynku gastronomii. Oferuje: sprzedaż przypraw, wyposażanie lokali gastronomicznych oraz szkolenia umożliwiające sporządzanie potraw kuchni bliskowschodniej prowadzone przez mistrza sztuki kulinarnej Amina Omera. W Habibi, z wyjątkiem orientalnych przypraw, można nabyć m.in.: sosy, dodatki do dań, mięsa, mrożonki. 
Restauracja Tel-Aviv by FoodDesigners jest namiastką izraelskiego klimatu i otwartości. Powstało z inspiracji Tel-Avivem - miastem, które powstało z marzeń o nowoczesnym, otwartym i tryskającym energią miejscu. Miasto, które wyrosło na piaszczystych wydmach nad Morzem Śródziemnym i po stu latach swojego istnienia jest nigdy niezasypiającym centrum artystycznego życia Izraela.
Mała Gruzja to kameralna restauracja z autentyczną gruzińską kuchnią. W menu m.in. tradycyjne potrawy - harczo, chaczapury, chinkali. Dania przyprawiane są też charakterystycznymi dla gruzińskiej kuchni przyprawami – estragonem, kolendrą, włoskimi orzechami i owocami granatu.
Pyszna tradycyjna kuchnia indyjska wyczarowana przez hinduskich kucharzy w zaskakującym miejscu - w Galerii Metro przy stacji metra Stokłosy. Dań z bogatego menu skosztować można oglądając jednocześnie teledyski i filmy z Bollywood na wielkim ekranie nad barem.
Klub i jednocześnie restauracja dla wszystkich miłośników Bollywood. Bajkowa atmosfera i orientalny wystrój pozwalają poczuć się jak na prawdziwym planie filmowym w Indiach. Można tu spróbować indyjskich potraw i potańczyć przy muzyce serwowanej przez hinduskich DJ-ów oraz ich gości.
Restauracja oferująca kuchnię bałkańską, prowadzona przez Romana Mihalkova z Sofii, którego specjalnością jest kuchnia serbska i bułgarska. Z tradycyjnych dań bałkańskich w menu m.in.: ćewapy, pljeskawica, banica (zapiekanka z ciasta napełniona słonym białym serem - syrene), kawarma (mięso duszone w pomidorach, papryce, grzybach, cebuli i jajku).
W imponującym menu restauracji sushi Ryżowe Pole, oprócz tradycyjnych ryb, można znaleźć szeroki wybór ślimaków, małży i rzecz jasna - krewetek. W menu m.in.: ośmiornica Tako, smażone tofu, makrela, Rainbow Roll (łosoś, tuńczyk, maślana, ogórek, awokado, kawior, majonez).

Strona 2 z 4