restauracje

W piwnicach restauracji Cesarski Pałac spróbować można dań przygotowanych na mongolskim grillu Tshingis Chan. Inspiracją do powstania lokalu był tradycyjny sposób przyrządzania mięs przez Mongołów, którzy pieką je na rozgrzanych kamieniach. Restauracja szczególnie poleca unikalne dania dalekowschodnie: gulasz po seczuańsku, golonkę w stylu przewodniczącego Mao Tse Tunga, wołowinę z gorącego talerza, rybę wiewiórkę, kaczkę pekińską.
Restauracja Dziki Ryż oferuje dania kuchni chińskiej, tajskiej oraz japońskiej. Nie są to dania bardzo tradycyjne, lecz nieco przystosowane do polsko-europejskich gustów. Właścicielami restauracji są córka i wnuk słynnego Pana Ou, który był dyrektorem pierwszej chińskiej restauracji w Warszawie, mieszczącej się przy ulicy Marszałkowskiej.
W restauracji Mandala serwowane są dania hindusko - tajskie. Nad jakością potraw czuwa Ram Chandra Neupane, kucharz rodem z Nepalu. Filie restauracji znajdują się obecnie w trzech miejscach w Warszawie: na Mokotowie można wybierać z szerokiej gamy klasycznych indyjskich dań, na Woli skosztować orientalnych śniadań, a na Bielanach spróbować wschodnich napojów i eleganckich deserów. 
Que Huong, to restauracja, a raczej rodzaj baru orientalnego, choć zdecydowanie na dobrym poziomie. Są tu oferowane dania kuchni wietnamskiej, zarówno szybkie-barowe, jak i te nieco bardziej wykwintne-restauracyjne, podawane na ciepłych półmiskach i w gorących kociołkach.
Wing Chun (Wing Tsun Kuen, Ving Tsun Kuen) to jeden z najbardziej popularnych stylów kung-fu na świecie. Początki stylu Wing Tsun według tradycji sięgają drugiej połowy XVII albo na początku XVIII wieku, kiedy to grupa mistrzów z klasztoru Shaolin opracowywała styl, który miał być skuteczny w walce z Mandżurami i łatwy do nauki w krótkim czasie.
Meksykańska restauracja we współczesnym otoczeniu nawiązującym do kolorowego i egzotycznego życia Fridy Kahlo - znanej i cenionej artystki meksykańskiego pochodzenia. W oparciu o oryginalne przepisy Fridy i jej książkę kucharską, szef kuchni przygotuje niezapomniane potrawy, przyrządzane zawsze ze świeżych składników o najwyższej jakości.
Firma Sapko Kebab powstała w maju 2000 roku. Od tamtej pory otworzyła dwa oddziały w Warszawie.
W Ayszy, nie tylko można spróbować kuchni arabskiej na miejscu - równie dobrze można dokonać zakupów w sklepie i zabrać ze sobą orientalny smak do domu.
Bierhalle to oryginalny koncept łączący w sobie niepowtarzalny smak piwa (przygotowywanego w restauracji) z wyśmienitą kuchnią oraz z wspaniałą obsługą, który inspirowany jest doświadczeniami browarników-restauratorów z Polski i Bawarii. Główną atrakcją Bierhalle jest fakt, że nasi klienci mogą obserwować cały proces warzenia piwa dzięki unikatowej warzelni wykonanej ze szkła.
Prawdziwa czeska gospoda w centrum Warszawy przy placu Konstytucji. Z czeskimi potrawami, piwem i… Beherovką - ulubionym trunkiem Dzielnego Wojaka. Wystrój restauracji jest typowy dla naszych południowych sąsiadów. Pełno w restauracji gadżetów pochodzących z kraju nad Wełtawą.
Borpince oferuje bogaty wybór win białych, różowych i czerwonych, m.in. z dwóch głównych prowincji winiarskich Węgier: Tokaju oraz Egru. W menu m.in. tradycyjne węgierskie przystawki, zupy, dania bezmięsne, rybne, mięsne, desery.
Meltemi to pogodny, letni wiatr, na który czekają wszyscy żeglarze na Cykladach. Te greckie wyspy pełne są przygód, słońca i przyjaznych ludzi. Łatwo ich znaleźć w każdym porcie. Siedzą przy szklaneczce ouzo lub retsiny albo grają leniwie w tavli. Jeżeli choć raz opanowała Cię tęsknota za takim przeżyciem koniecznie przyjdź do tawerny Meltemi.
Chianti to górzysty region w Toskanii, znany z cyprysów, gajów oliwnych i wspaniałych winnic, w których wytwarzane jest słynne czerwone wino o tej samej nazwie. Chianti to również położona w sercu Warszawy trattoria w toskańskim stylu, przepełniona zapachem ziół i oliwy. Niezobowiązujące, przyjazne miejsce dla fanatyków włoskiego jedzenia i stylu życia.
Restauracja The Mexican to niezwykłe miejsce, w którym skosztujesz niepowtarzalnych dań kuchni meksykańskiej opartej na tradycyjnych przepisach, doskonalonych od kilkunastu lat. Jednak The Mexican to nie tylko wspaniałe dania w przystępnych cenach. Nasze wnętrza, przygotowane z dbałością o najdrobniejsze szczegóły, idealnie oddają klimaty meksykańskiego pueblo. To jeszcze nie wszystko! Sympatyczna obsługa, muzyka na żywo i atmosfera panująca w restauracji wywołują zawsze uśmiech na twarzy....
Akashia to restauracja sushi istniejaca od 2003 roku. Jej specjalnością jest sushi przygotowywane przez szefa kuchni Kim Jae Hak'a.
Tequila! Salsa! Mariachi! Fiesta! Prawdziwa meksykańska przygoda, której nigdy nie zapomnisz.
Przeżyj niezapomnianą ucztę nietuzinkowego jedzenia, przy wspaniałej obsłudze, w luksusowej atmosferze.
Tandoor Palace serwuje potrawy kuchni z regionu północnych Indii.
Kafefajka to turecki pub na Pawilonach, w którym można spróbować egzotycznych drinków, tureckiej herbaty, śródziemnomorskich przekąsek. Kafefajka wyróżnia się orientalnym wystrojem i niezwykłą atmosferą, gdyż można spotkać tam ludzi z całego świata.
Banja Luka to wyjątkowa restauracja z mieszanką specjałów kuchni bałkańskiej. W samym centrum Warszawy można poznać i zakochać się w smakach adriatyckich czy góralskich potraw magicznego półwyspu Bałkańskiego.
Restauracja oferująca dania kuchni polskiej i żydowskiej działająca od 1958 roku na warszawskim Nowym Mieście.
Restauracja 3-poziomowa położona jest w centrum miasta, z oryginalnym wnętrzem i klimatyzacją oraz tarasem i ogrodem w sezonie letnim.
Restauracja Maharaja istnieje na rynku polskim od 1992 roku i jest zdobywcą nagrody Srebrnej Patelni dla najlepszej restauracji 1992/1993 oraz pięciu gwiazdek Polityki. Restauracja zaprasza na kulinarne spotkanie z kuchnią indyjską oraz tajską.
Ameryka w czystej, rock&rollowej postaci. Wchodząc do tej restauracji przeniesiesz się w świat American dream, bez wizy i samolotu. 
Le Cedre jest libańską restauracją działającą od 1997 roku na Pradze oraz od 2012 roku na Woli. Połączona jest z orientalnym sklepem, w którym nabyć można zarówno pamiątki z Bliskiego Wschodu, jak i różnorodne arabskie smakołyki.

Strona 3 z 4