restauracje

Pizzeria Jerry to kolejne pyszne miejsce na warszawskiej Woli. W "Jerrym" można nie tylko spróbować wielu rodzajów pizzy, która jest wizytówką lokalu, ale również poznać najbardziej popularne smaki Ameryki. Jerry to niewielka restauracja, w której każdy fan kuchni włoskiej i amerykańskiej znajdzie coś dla siebie. Tym, którym bliższe są smaki Włoch, "Jerry" może zaproponować znane i lubiane pizze oraz różne rodzaje makaronów, na przykład spaghetii lub ravioli. Ci z kolei, którzy wolą...
Restauracja "Papryczka" to miejsce, które powinien odwiedzić każdy wielbiciel kuchni włoskiej. W "Papryczce" możemy spróbować najlepszych śródziemnomorskich specjałów, przygotowywanych zawsze z naturalnych składników.  "Papryczka" to restauracja już z ponad 11-letnią historią. Goście lokalu mogą spróbować klasycznych włoskich dań, przede wszystkim różnych rodzajów pizzy i makaronów. W menu znajdziemy również różnorodne przystawki, mięsa, sałatki, a także ryby i owoce morza.  Ponadto,...
Phở Lovers jest restauracją wietnamską działającą w Warszawie od 2018 roku. Jej specjalnością są różne zupy Phở, ale serwuje też inne dania kuchni wietnamskiej.
W samym centrum miasta znajduje się knajpka pełna egzotycznych roślin, w której serwowane są świeże, aromatyczne dania łączące kuchnię amerykańską, japońską i hawajską. To jedyny lokal serwujący typowe dla kuchni hawajskiej poke bowle.
Cafe du Monde zainspirowana jest stylem francuskich kawiarni, piekarni, w których o każdej porze dnia można liczyć na najlepszej jakości pieczywo podane w towarzystwie świetnej kawy, pysznych deserów czy wybornego wina.
Pierwsza w Polsce prawdziwa piwna Czeska Restauracja. Dzięki połączeniu świetnej czeskiej kuchni, doskonałego czeskiego piwa i idealnego miejsca w samym sercu Warszawy, udało się stworzyć mały czeski świat. 
Io, Raviolo to jedyna knajpa w Warszawie, która specjalizuje się w manufakturze Ravioli i innych past z farszem każdego rodzaju. Prawdziwa Raviolucja!
AÏOLI to jedna z gwiazd na mapie stołecznej gastronomii. W industrialnym, ale ciepłym wnętrzu intensywny rytm miasta spotyka się ze świeżą i prostą południową kuchnią, której symbolem jest sos aïoli - jeden z najprostszych i najstarszych sosów na naszym kontynencie.
Już dzisiaj, Cosmopolitan Twarda 4 będzie uczestniczył w kolejnej edycji Festiwalu Kultury Żydowskiej Warszawa Singera. Na patio budynku odbędzie się m.in. finał Festiwalu Kulinarnego 'Kuchnia mamy Soni', koncert Olgi Avigail z zespołem Tango Attack - Yiddish Tango, podczas którego będzie można obejrzeć pokaz tanga argentyńskiego, a także debata na temat teatru żydowskiego i warszawskiego Teatru Żydowskiego.
Założycielami kawiarni jest małżeństwo z Ukrainy - Oleg i Inna z Kijowa, którzy również tam pracują. Mówią, że dla nowej sprawy w nowym kraju jest potrzebna wiara w dobro - stąd nazwa ich Espresso Baru. Jest to najmniejsza kawiarnia w Polsce (o powierzchni zaledwie 6 metrów!) z wielkim potencjałem, wpisana do Księgi Rekordów, a oprócz kawy dostaniemy w niej różne ciekawe smakołyki, jak na przykład egzotyczny dla Polski zefir czy ukraińską chałwę.
Restauracja Maghreb serwuje dania najbardziej charakterystyczne dla kuchni krajów Maghrebu (kraje Północnozachodniej Afryki) – delikatne, rozpływające się w ustach grillowane mięsa, aromatyczne zupy, wegetariański humus ze świeżym pieczywem własnego wypieku i przepyszne ciasteczka deserowe z nutą intrygujących przypraw regionalnych.
Latem Targ Śniadaniowy tradycyjnie zaprasza na weekendy tematyczne. Za nami już spotkanie z Portugalią i Francją – teraz czas na III edycję jednego z najbarwniejszych wydarzeń na Targu - Weekendu Orientalnego. Przyprawiająca o zawrót głowy mnogość aromatów i smaków, egzotyczna muzyka, tańce, pokazy i warsztaty prosto z Dalekiego i Bliskiego Wschodu oraz wybrzeża arabskiej Afryki czekają już w najbliższą sobotę 6 sierpnia na Targu na Żoliborzu i w niedzielę 7 sierpnia na Mokotowie!
Falafel Bejrut specjalizuje się w kuchni libańskiej. Lokal znajduje się przy ulicy Senatorskiej w Warszawie. W menu są wyłącznie pozycje wegetariańskie – a jest ich sporo: w formie kanapek z przeróżnymi dodatkami (serem wegańskim, fetą, bakłażanem, granatem, warzywami) oraz zestawów w rozmiarach mniejszych i tych olbrzymich. W Falafel Bejrut zjemy wege, lekko i zdrowo. 
Mieszkańcy Warszawy, którzy lubią kulinarne podróże, mają niebywałą okazję przeniesienia się, w ciągu jednego zaledwie weekendu, na co najmniej 3 kontynenty. W najbliższą sobotę i niedzielę pod centrum handlowym M1 w Markach odbędzie się zlot food tracków, które serwować będą szeroki wachlarz przysmaków z różnych stron świata.
W miejscu dawnej kultowej restauracji żydowskiej 'Menora' znajduje się nowa przestrzeń Muzeum Historii Żydów Polskich 'Polin' - Centrum Menora, punkt informacji o żydowskim życiu w Warszawie, a w nim sala spotkań dla organizacji pozarządowych oraz kawiarnia.
Jak spędza się wolny czas w Tunezji? Odpowiedź jest prosta: w kawiarni! Według statystyki w Tunezji jest około 18 tysięcy kawiarń, w których pracuje około 100 tysięcy osób.
Restauracja Gaumarjos jest prowdzona przez gruzińskie małżeństwo Dawida i Lianę Gamtsemlidze.
Ta gruzińska restauracja w 2015 została zwycięzcą plebiscytu 'Knajpa roku', organizowanego przez Gazetę Wyborczą.
Gruzińska restauracja, w której można poznać wszystkie smaki Gruzji dzięki mistrzom kulinarnym, którzy przybyli tu z Tibilisi. To autentyczna kuchnia tego kraju, zasmakujesz się tu w prawdziwym chaczapuri, spróbujesz pierożków chinkali, a na deser zjesz typową słodką czurczchelę. Restauratorzy oferują również bogatą kartę win - głównego trunku przy wznoszeniu toastów, do których w Gruzji przywiązuje się ogromną wagę. Znajduje się tu także kawiarnia, gdzie można miło spędzić czas i wypić świeżo...
W samym sercu Starego Miasta znajduje się restauracja serwująca dania kuchni gruzińskiej. Miejsce wyróżnia się tym, że można tutaj posmakować autentycznych gruzińskich potraw, a nad menu czuwają rodowici Gruzini.
Nie trzeba już jechać do Paryża, by poczuć klimat typowego francuskiego bistro, z jego tradycyjnymi daniami, dobrym winem i nieformalną atmosferą. Takim miejscem w Warszawie jest restauracja Dyletanci.  Zachęca ona także bogatym wyborem win produkowanych według tradycyjnych receptur, przez francuskich winiarzy-pasjonatów w niewielkich, ekologicznych winnicach.  W "Dyletantach" klienci będą mogli zapoznać się z szerokim wyborem tradycyjnych francuskich potraw przyrządzanych wyłącznie ze...
Besamim, czyli “przyprawy” w starożytnym języku hebrajskim, jest firmą oferującą catering, znajdującą się w budynku Muzeum Historii Żydów Polskich “Polin”. 
Restauracja Little Hanoi to idealne miejsce dla wszystkich miłośników kuchni orientalnej. Specjalizuje się w smakach i aromatach Dalekiego Wschodu, z największym naciskiem na autentyczne dania wietnamskie.
Serwują tutaj oryginalną kuchnię tajską, a to za sprawą szefowej kuchni Wilai, pochodzącej z Tajlandii.
Ciekawa, indyjska restauracja z dwiema lokalizacjami na Pradze. Kalyan serwuje dania kuchni indyjskiej i nepalskiej. Szefem kuchni jest Nepalczyk - Raj. Poza specjałami kuchni indyjskiej oraz nepalskiej, restauracja umożliwia również grę w carrom (bilard indyjski).

Strona 1 z 4